Modalitati de utilizare a cojilor de oua pentru insanatosirea organismului
Cojile de oua sunt o sursa bogata de minerale, predominand calciul, care se gaseste intr-un procent de 90%. Alte minerale care se gasesc in proportii semnificative in coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul si molibdenul.
Consumul de coji de oua este recomandat pentru suplimentarea necesarului de calciu din organism si prevenirea deficitului acestui mineral. Doza zilnica recomandata este de 1,5-3 g coji de oua pisate. Iata cateva modalitati de utilizare a cojilor de oua pentru insanatosirea organismului:
Fortificarea organismului si curatarea sangelui
In acest scop, foloseste cojile de oua in felul urmator: spala bine 5 oua, zdrobeste-le cojile si introdu-le in 3 litri de apa. Pastreaza preparatul in frigider o saptamana, dupa care poti incepe sa consumi din el 2-3 pahare zilnic. Gustul poate fi ameliorat prin adaugarea de zeama de lamaie.
Imbunatatirea functiei glandei tiroide
Spala bine 8 oua si piseaza-le cojile. Adauga peste cojile zdrobite zeama de la doua lamai si introdu preparatul la frigider pentru cateva zile. in momentul in care cojile pisate s-au inmuiat foarte bine, scoti recipientul de la frigider, strecori lichidul si il amesteci cu 1 litru de alcool si 1 kilogram de miere. Mixtura se pastreaza inca o saptamana inainte de a se consuma. Se administreaza cate o lingurita dupa fiecare masa.
Calmarea gastritei si ulcerului
Zdrobeste cojile de la trei oua. Ia un varf de cutit din pulberea de coji si amesteca-l cu doua linguri de zeama de lamaie. Lasa amestecul la frigider 3-4 ore, pana se inmoaie foarte bine cojile de oua. Amesteca-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consuma acest preparat de doua ori pe zi, dimineata, pe stomacul gol, apoi inainte de culcare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu