Matasea de porumb trateaza cistita

Matasea de porumb trateaza cistita

In caz de cistita, matasea de porumb poate face, sin­gura, sau in combinatie cu antibio­ticele clasice, adeva­rate minuni. De ce? Pentru ca actioneaza prin nu mai putin de patru mecanisme, unele extrem de subtile, pen­tru vindecarea infectiilor urinare.

1. Este un foarte bun diuretic, ceea ce automat va reduce gravitatea manifestarilor infectiei, va preveni complicatiile care apar prin urcarea acesteia spre rinichi si va preveni recidivele ulterioare.

2. Distruge bacteriile si unii fungi din aparatul urinar, avand o actiune antibiotica directa.

3. Alcalinizeaza urina, ceea ce ajuta actiunea anti­in­fectioasa a antibioticelor si a plantelor medicinale.

4. Reduce inflamatia tractului urinar si elimina spas­mele, ceea ce va ameliora destul de rapid sen­zatiile de durere si usturime produse de cistita.

Matasea de porumb se administreaza sub forma de capsule cu extract, cate 6 pe zi, in cure de 14-21 de zile, urmate de o pauza de sapte zile. Pentru reusita trata­men­tului, pe timpul administrarii extractului de matase de po­rumb, se consuma minimum 2 litri de apa, iar regimul alimen­tar va fi unul preponderent al­calin, cu multe legume si ver­deturi, dar fara zahar, fara carne si fara faina alba. De asemenea, lactatele se pot consuma doar la doua ore dupa administrarea matasii de porumb, deoarece pot inactiva taninurile din aceas­ta planta.

in cazurile de cistita severa, matasea de porumb se poate asocia si cu antibioticele spe­cifice, utilizate in tratamentul cistitei, dar si cu plante cum ar fi strugurii ursului (Arcto­sta­phylos uva-ursi) sau merisorul (Vac­cinium vitis-idaea). Conform unor cercetatori, admi­nistrarea mata­sii de porumb, in conditiile sus mentio­nate, dubleaza sau chiar tripleaza eficienta medica­men­telor clasice contra cistitei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu