Dovleacul regleaza glicemia si scade colesterolul

Dovleacul regleaza glicemia si scade colesterolul

Extrem de nutritiv, dovleacul este leguma care primeste atentie mai ales toamna. Culoarea galben-portocalie este o dovada a faptului ca este bogat in betacaroten si antioxidanti. Pulpa de dovleac contine vitamine, in special provitamina A, vitaminele E si C, saruri minerale, hidrati de carbon, protide, iar semintele contin ulei, protide, lecitina, rezine si enzime cu proprietati antihelmintice.

Dovleacul regleaza glicemia, scade colesterolul si trigliceridele si mentine inima sanatoasa. Iata cum poate fi folosit in acest scop.

1. Curata de coaja 120 de grame de dovleac crud si taie-l in bucati potrivite.
2. Pune dovleacul taiat cu putina apa si mixeaza pana obtineti un amestec omogen.

Aceasta bautura trebuie consumata regulat, timp de o luna, zilnic, cu 20 de minute inainte de micul dejun.
Faceti analiza colesterolului, a trigliceridelor si glicemiei inainte si dupa tratament. Este o procedura sigura si nu are efecte secundare. Dovleacul contine anumiti compusi care sunt capabili sa elimine colesterolul LDL din artere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu