Ceaiurile care imbunatatesc memoria

Ceaiurile care imbunatatesc memoria


Persoanele care obișnuiesc să bea des ceai de mentă sau de rozmarin sunt mai puțin predispuse problemelor de memorie, potrivit rezultatelor celor mai recente studii în domeniu.

Compușii din ceaiul de mentă sunt cei care ajută la îmbunătățirea procesului de memorie pe termen lung. De asemenea, mirosul de rozmarin s-a dovedit a fi o altă soluție naturală ce ne ajută nu numai să ne amintim mai ușor lucrurile uitate, ci care ne poate face să reținem cu ușurință mai multe detalii.

În schimb, cercetătorii sunt de părere că ceaiul de mușețel poate să încetinească procesul de memorare și chiar și viteza de reacție a persoanei.

Din aceste motive este indicat ca remediul să fie consumat seara, înainte de culcare, și nu pe parcursul zilei. La studiul, realizat de oamenii de știință de la Universitatea Northumbria din Marea Britanie, au participat 180 de persoane.

Inițial, voluntarii au fost împărțiți în trei grupuri: o parte dintre ei au primit ceai de mentă, alții ceai de mușețel, iar cei din urmă doar apă fierbinte.

Înainte de a consuma aceste băuturi voluntarii au completat chestionare privind starea de spirit, ca mai apoi să fie supuși mai multor teste de memorie.

Astfel, specialiștii au observat că ceaiul de mentă a adus cele mai multe beneficii participanților, ei fiind cei care au obținut cele mai bune rezultate la testele de memorie.

„Este interesant să descoperim că ceaiurile pot avea efecte diferite atât asupra stării de spirit, cât și a funcțiilor cognitive. În timp ce ceaiul de mușețel ne ajută să ne calmăm, cel de mentă are efect de înviorare asupra memorie și a vitezei de reacție“, a precizat Mark Moss, cercetător în cadrul Universității din Northumbria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu