Cauze neasteptate ale cosurilor de pe fata

Cauze neasteptate ale cosurilor de pe fata

Acneea este o problema specifica adolescentei, am crede. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Harvard Medical School, 35% dintre femeile de peste 30 de ani, 26% din cele peste 40 si 15% dintre cele peste 50 de ani incearca sa scape de cosuri.

"Acest lucru se intampla din cauza faptului ca avem o dieta din ce in ce mai nesanatoasa, ne stresam mult, traim intr-un mediu poluat si nici nu ne odihnim corespunzator", explica unul din specialistii implicati in cercetare. Potrivit Prevention.com, cele mai comune 5 cauze ale acneei sunt:

Utilizarea unei game prea variate de produse pentru ten

Rafturile magazinelor si ale farmaciilor sunt foarte ofertante cand vine vorba de produse de ingrijire pentru ten: creme, uleiuri, serumuri, lotiuni, ape parfumate. Dar achizitionarea si aplicarea tuturor cosmeticelor ar putea sa fie o idee proasta daca avem un anumit tip de piele.

„Daca utilizati prea multe dintre acestea, porii sunt blocati si astfel va apar cosuri si puncte negre", explica Seth L. Matarasso, profesor doctor in dermatologie. Daca aveti ten gras sau mixt, trebuie sa renuntati la cosmeticele pe baza de ulei, atat pentru fata, par si corp.

Telefonul mobil
Obsesia pentru Facebook, Twitter, Snapchat si pentru toate celelalte platforme de socializare are un efect negativ asupra pielii din mai multe puncte de vedere. in primul rand, aceste distractii digitale stimuleaza secretia de cortizol, hormonul stresului, asociat cu inflamatia, implicit cu acneea. Apoi, este o alta problema: avem telefonul lipit de maini si de fata non-stop. „Oamenii au impresia ca e din cauza bacteriilor de pe telefon, dar in realitate, contactul propriu-zis este daunator", fiind stimulate glandele sebacee.

Produsul de curatare utilizat
Demachiantele sau gelurile de curatare aspre cu pH alcalin contin sapun si distrug bariera naturala a pielii. Astfel, pot cauza inflamatie si iritatii, ducand in timp la inrautatirea conditiei pielii, in loc sa usuce acneea. Pentru a scapa de aceste neplaceri, utilizati un produs delicat, fara sapun, eventual sub forma de spuma.

Pudrele proteice
in ultima perioada, mai mult ca niciodata, pudra proteica este un aliment popular, iar specialistii in fitness si nutritie ne sugereaza sa o folosim ca ingredient in smoothie-uri, ovaz, clatite si chiar in cafea. Majoritatea pudrelor proteice sunt din zer sau caseina si, potrivit ultimelor cercetari, proteinele din lactate cauzeaza acnee. Cu aceleasi probleme ne putem confrunta si cand bem lapte, mancam inghetata sau punem iaurt in smoothie-uri.

Sucurile de fructe proaspete
Ce ar putea fi nociv intr-un pahar de suc de fructe si legume proaspat stoarse? Zaharul natural concentrat ramas in urma eliminarii fibrelor mareste nivelul zaharului din sange, al insulinei, stimuland secretia de sebuum si potentand aparitia cosurilor. Daca vreti sa consumati un suc verde sanatos, asigurati-va ca e cat mai „verde": adaugati un singur fruct si cat mai multe legume si frunze verzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu