Care este adevarul despre morcovii in miniatura

Care este adevarul despre morcovii in miniatura

Morcovii Baby sunt simpatici, crocanti si complet nenaturali. Au aparut la sfarsitul anilor'80, ambalati frumos, decojiti de-a gata si de marimea unei imbucaturi. Morcovii Baby au devenit o gustarica perfecta intre mese dar in scurt timp au inceput sa apara langa fripturi si in mancaruri gatite, ca si cand morcovii normali n-ar fi existat niciodata. Iata care este adevarul despre morcovii in miniatura!

Majoritatea morcovilor in miniatura provin din felierea morcovului Imperator, un soi pe care fermierii il planteaza unul langa altul, fortand astfel morcovii sa creasca lungi si subtiri, pentru a putea fi taiati mai usor in forma de batoane a morcovilor baby. Pentru a preveni raspandirea de toxiinfectii alimentare, morcovii baby sunt spalati intr-o solutie clorinata care ucide anumite bacterii. Utilizarea de spalari de clor este comuna in industria produselor si nu lasa reziduuri daunatoare, sustin membrii Consiliului de Sanatate din SUA.

Morcovii Baby sunt, de fapt, morcovi maturi care au fost micsorati intentionat in aceasta forma cilindrica de betisoare de urechi. Nu sunt mai dulci, mai proaspeti sau mai tineri decat cei normali. Mai mult decat atat, deseori se obtin din morcovi mai vechi, de acolo vine aroma aceea mai invechita si mai putin dulce pe care o nimeresti in unele pungi de "baby carrots".

Morcovii Baby sunt doar o minciuna de marketing, care reflecta consumerismul dus la extrem al zilelor noastre, cand suntem prea lenesi ca sa curatam morcovii astfel ca alegem cea mai la indemana varianta, morcovi ambalati direct in punga de plastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu