Nutella si ingredientele modificate genetic

Nutella si ingredientele modificate genetic


Cele 4 componente modificate genetic ale untului de ciocolată Nutella sunt:

Soia

Ați putea spune că soia a fost consumată de secole de civilizațiile asiatice, atunci cum se face că e nesănătoasă pentru noi? Dar ceea ce nu știți este că soia din Asia este cultivată organic și este consumată în cantități mai mici, spre deosebire de cele cultivate în țările occidentale, unde producția de soia este supusă ingineriei genetice și este consumată în cantități mari. Nutella conține anume lecitină de soia, un emulgator, care are efecte negative asupra sănătății noastre. Numeroase studii au demonstrat legătura directă a acestui ingredient cu depresia tiroidiană, creșterea în greutate necontrolată, oboseala, pubertatea prematură și cancerul la sân.

Zahărul

Acest zahăr este de fapt fabricat din sfeclă de zahăr, care pe lângă faptul că nu este scump, mai este și plin de substanțe chimice cum ar fi pesticidele. Acest zahăr nu are nimic în comun cu cel natural de care are nevoie organismul nostru pentru o bună funcționare. Prețul acestui zahăr rafinat este ceea ce contează cel mai mult pentru producătorii de Nutella, iar faptul că reprezintă o neurotoxină cunoscută, ce traversează bariera hematoencefalică și distruge celulele creierului este neglijat. Cercetările au demonstrat legătura directă dintre zahărul rafinat și depresie, autism, migrene și anxietate.

Laptele degresat

Deși produsele lactate sunt asociate cu imagini cu vaci care pasc iarbă pe vaste pajiști verzi, realitatea este complet diferită. Laptele din Nutella provine de la vaci hrănite cu vitamine și porumb modificat genetic și tratate cu antibiotice, cu scopul de a reduce costurile. Acest lucru duce în cele din urmă la obținerea unui lapte de slabă calitate.

Laptele despre care vorbim este unul un lichid alb inodor, obținut din lapte praf și este abundent în colesterol.

Vanilina

Eticheta poate să indice că nu există coloranți artificiali, dar nu spune și despre lipsa aromelor naturale. Vanilina utilizată în Nutella este produsă în făbricile din China și este un potențial pericol pentru sănătate, deoarece poate crea dependență prin stimularea receptorilor din creier și secretarea serotoninei – hormonul fericirii. La fel ca și zahărul, vanilina are proprietăți neurotoxice care distrug celulele creierului.

Dacă nici aceste date nu vă conving că Nutella nu este ceea ce ați dori ca să mănânce copiii dvs., atunci nimic nu vă va convinge!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu