Incetinirea procesului de imbatranire cu ajutorul unui extras din plante

Incetinirea procesului de imbatranire cu ajutorul unui extras din plante


Oamenii de știință de la Universitatea Concordia (Canada) alături de o echipă de specialiști în domeniul biotehnologiei au descoperit un extract din plante care conține șase molecule cu efecte anti-îmbătrânire.

Potrivit cercetătorilor, grupul de molecule din extractul de plante poatesă încetinească procesul de îmbătrânire, cum este și cel de la nivel cerebral.

Una dintre plantele care au efecte anti-îmbătrânire și care aduce beneficii sănătății este scoarța de salcie, remediul folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru zecile de virtuți terapeutice (ajută la calmarea durerii și scădea febra).

În cadrul studiilor de laborator, specialiștii au analizat efectele extractelor de plantelor atât când erau verificate separat, dar și când extractele remediilor au fost luate împreună.

Astfel, rezultatele obținute în urma cercetărilor au arătat că administrarea acestor extracte poate să crească speranța de viață cu aproximativ 369%.

Mai exact, extractele de plante au efecte chiar mai puternice decât rapamicina și metmorfina, două dintre cele mai recunoscute medicamente care pot să încetinească procesul de îmbătrânire.

„În urma cercetărilor au descoperit un grup de șase plante care conțin molecule cu puternice proprietăți anti-îmbătrânire. Vom folosi aceste rezultate pentru a concepe noi strategii prin care să prevenim și apariția unor afecțiuni asociate cu îmbătrânirea, precum cele cardiovasculare sau chiar anumite tipuri de cancer“, a precizat Vladimir Titorenko.

Concluziile studiului au fost prezentate în Jurnalul Medical „Oncotarget“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu