Evenimente misterioase se produc in Siberia

Evenimente misterioase se produc in Siberia


Yakuția, Siberia, este un loc ciudat unde se spune că timpul a stat în loc. O zonă deșertică, plină de roci, unde acum 800 de ani a avut loc un cataclism.

Mai multe obiecte metalice de formă regulată au fost descoperite pe o suprafață întinsă. Zona a fost numită Valea Morții.

În anul 1975, un localnic descoperă o emisferă înfiptă adânc în pământ. Sunt chemate autoritățile care la rându-le trimit o echipă de cercetători.


În prima fază, s-a crezut că este vorba despre un metal cunoscut, de exemplu cupru. S-a încercat să se ia probe din acest metal . Au fost aduse ustensile performante pentru a tăia emisfera, dar încercările au rămas fără rezultat.

Metalul nu prezenta urme de oxidare, nu se rupea și nu se tăia. În anul 1933, în Yacuția au fost descoperite cinci pietre, foarte bine șlefuite, de forma unor emisfere. Localnicii le utilizau pentru tăierea sticlei.

Printre locuitorii zonei circulă o legendă în care se spune că o mașină de foc a căzut din cer și o flacără mare a devastat zona. Începând cu anii 50, autoritățile ruse au fost interesate de această zonă. Cercetătorii sovietici s-au deplasat la fața locului și au recoltat probe. La un moment dat, militari sovietici au încercuit zona, fără a fi date explicații.

Cotidianul german, Deutsche Welle, a publicat un articol în care susținea că autoritățile sovietice au dispus testarea unor bombe atomice în acea zonă.

Mai târziu, agenția Tass a dat informația conform căreia teste nucleare au fost efectuate în zonă.
Nu s-a dat nicio informație cu privire la obiectul în formă de emisferă descoperit și nici despre metalul din care era fabricat.

Acum doi ani, Agenția Spațială, Roskosmos, din Rusia a dat un comunicat în care spunea că un obiect gigant de peste 200 kilograme, în formă de emisferă a fost recuperat din Siberia.

Se făcea referire la obiectul descoperit în anul 1975, și recuperat în anul 2014. Comunicatul specifica faptul că obiectul nu provine de la o rachetă, navetă spațială sau satelit și că este fabricat dintr-un metal necunoscut.
Unii cercetători au făcut o legătură între descoperirea acestui obiect misterios și anul 1971, când în aceeași regiune a fost descoperit un crater numit Patomsky.

Craterul are o adâncime de peste 170 de metri și un diametru de peste 180 de metri. Ciudat este faptul că în interiorul craterului au fost descoperiți peste 200 de arbori care conform specialiștilor au peste 250 de ani vechime.

În crater și în proximitatea acestuia nu a fost descoperită lavă. Teoria că acest crater s-ar fi format ca urmare a unei erupții vulcanice nu este realistă.

În profunzimea craterului a fost înregistrată o puternică anomalie magnetică, semn că un obiect de mari dimensiuni ar fi cauza producerii craterului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu