Despre vise si semnificatia lor

Despre vise si semnificatia lor


În anul 2006, un psihiatru american, pasionat de studiul viselor, a făcut un test inedit cu pacienții săi. I-a rugat să deseneze figurile celor pe care îi visa.

A constatat că apariția din vis avea caracteristici comune. Forma feței, ochii, bărbia, erau asemănătoare.
Nu putem să tragem concluzia că toți visăm aceeași persoană, dar asemănări frapante există, a spus psihiatrul. Chiar dacă două persoane au același vis, cu aceleași personaje, interpretarea se va face diferit, în funcție de fiecare persoană.

Visul este purtătorul unor mesaje ale inconștientului, traume, copilărie, stres, dorințe, plăceri. Încă din Antichitate, oamenii au fost preocupați să înțeleagă mesajele viselor. Ei erau convinși că visul îi purta într-o lume supranaturală, o lume paralelă cu a lor. Visele aveau un caracter premonitoriu. Fiecare era convins că visul este purtătorul unui mesaj care îi va marca viitorul.

Aristotel considera visul o investigare psihologică. Visul anunța primele schimbări care urmau să aibă loc în viața subiectului.

Pentru alte civilizații visul era de origine divină. Visele erau clasificate în două tipuri. Cele care se refereau la trecut și prezent și cele care prezentau viitorul, ceea ce urma să se întâmple.

Specialiștii susțin că, în fiecare noapte, visăm timp de două ore. La o vârstă înaintată, dacă totalizăm aceste ore ajungem la performanța că am visat timp de cinci ani.

Există cazuri celebre de vise premonitorii. Uneori acestea i-au salvat pe subiecți de la tragedii sau chiar de la moarte.

În martie 1938, o tânără din SUA se trezește dimineața cu o stare de neliniște. Avusese un vis în care un bărbat cu o bandă neagră pe un ochi, care se afla lângă un dric, a întrebat-o dacă este pregătită. Ea a răspuns că nu este pregătită.

Câteva ore mai târziu, tânăra se afla la etajul superior al unui magazin, unde aştepta liftul. Liftierul avea o bandă pe un ochi și fata și-a adus aminte de vis. A preferat să coboare scările. La scurt timp, liftul s-a prăbușit, mai multe persoane fiind ucise.

În aprilie 1912, cu câteva zile înainte de producerea catastrofei de pe Titanic, mai multe persoane, bogătași englezi, au renunțat să se mai îmbarce, cu toate că aveau locuri rezervate, pentru că visaseră tragedia.
Visul ne prezintă o lume subtilă dar foarte aproape de noi. Jung a introdus termenul de sincronicitate, adică o relație între cauză și efect. Cauza este undeva în persoana noastră, efectul este visul și mesajul pe care-l poartă.

Amerindienii aveau un crez. Trebuie să ne amintim de vise, să le păstrăm, să le observăm, pentru că ele vin dintr-un spațiu necunoscut, din profunzimea noastră și poartă un mesaj, un sfat, dar și un avertisment.
Visul spiritual diferă de visul comun prin intensitate, culoare, forță, emoție. Amintește-ți de visele tale pentru a învinge, iubi și a te vindeca.

Numărul magic al viselor este șapte. El poartă mesajul perfecțiunii, al sacralității. În vis, el reprezintă trecerea de la cunoscut la necunoscut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu