De ce suntem rapiti de extraterestri

De ce suntem rapiti de extraterestri

Ceea ce a pus cel mai mult pe gânduri cercetatorii fenomenului rapirilor OZN a fost marea similitudine a istorisirilor celor rapiti, ca si consistenta detaliilor din relatarile lor. Victimele proveneau din toate continentele, erau de diferite rase, educatie, nivel cultural sau economic, persoane necontaminate cu detaliile rapirilor, neinteresate anterior de OZN-uri.

Ceea ce a pus cel mai mult pe gânduri cercetatorii fenomenului rapirilor OZN a fost marea similitudine a istorisirilor celor rapiti, ca si consistenta detaliilor din relatarile lor. Victimele proveneau din toate continentele, erau de diferite rase, educatie, nivel cultural sau economic, persoane necontaminate cu detaliile rapirilor, neinteresate anterior de OZN-uri. Erau, în general, persoane serioase, cu o buna reputatie în comunitatea în care traiau, deloc dornice de publicitate si care pareau sincer îngrijorate si derutate de ceea ce li s-a întâmplat. În circa 20 la suta din cazuri, rapirile au fost multiple, iar marturiile victimelor coincideau. De asemenea, au existat si marturii ale altor persoane care au asistat la rapire sau au constatat absenta victimei în aceasta perioada.

Mare parte dintre martori a fost supusa la teste psihiatrice, psihologice, cu detectorul de minciuni etc., probe pe care le-au trecut cu succes. Fenomenul exista, dincolo de orice îndoieli, miile de dosare stând marturie. Care sa fie însa originea sa? Aici parerile se împart. Prima si cea mai la îndemâna dintre explicatiile avansate a fost ca cei rapiti sunt de fapt niste farsori, avizi de publicitate, de senzational, ori eventual chiar de avantaje materiale. Exista aparent si o categorie de „martori” care, dintr-o credinta aproape religioasa în extraterestri, considera ca astfel de mici minciuni servesc „cauzei”. Un investigator cu experienta are însa numeroase metode pentru a-i deosebi imediat pe impostori de victimele unei rapiri adevarate. Între altele, acestia din urma sunt vizibil traumatizati de cele prin care au trecut, ocolesc publicitatea si nu se gândesc niciodata sa câstige bani de pe urma celor întâmplate.

Ipoteze neconvingatoare

În mod firesc, s-a încercat explicarea fenomenului prin cauze naturale. Între starea de veghe si cea de somn – în asa numitele stari hipnagogice si hipnopompice – se petrec fenomene înca insuficient studiate, în care subiectul se poate simti paralizat si poate avea vise aidoma realitatii. Desi nu se exclude posibilitatea ca unele rapoarte sa aiba la origine astfel de fenomene, în majoritatea cazurilor rapirile încep si continua, fara nici un dubiu, în stare de veghe (de pilda martorul a coborât din automobil sa vada mai bine un OZN). Exista cercetatori care cred ca istoriile sunt induse în creier de proximitatea unor linii de înalta tensiune sau emitatoare radio. Nu toate victimele se afla însa în preajma unor emitatoare. S-au încercat si explicatii psihologice sau psihiatrice. S-a spus ca istorisirile ar putea fi amintiri „paravan” menite sa mascheze un abuz sexual si/sau fizic suferit în copilarie.

Dar, între altele, cicatricele, vânataile etc. în urma rapirilor sunt actuale, nu amintiri. În mod similar, au fost respinse ipotezele privind halucinatiile sau contagiunea isterica. O alta posibilitate, înrudita, ar fi ca rapirea sa fie de fapt sugerata martorului sub hipnoza, chiar de catre investigatorul fenomenului OZN. Pe de o parte însa, circa o treime din rapiri sunt rememorate si fara hipnoza, pe de alta parte s-a dovedit ca cei în cauza sunt mai putin sugestionabili decât se credea. Psihiatrii au mai trimis si la diferite boli mintale. Dar victimele rapirilor, dupa nenumarate teste, s-au dovedit sanatoase. Mai dificil de respins sunt explicatiile spirituale sau folclorice. Carti sfinte sau diverse mitologii sustin ca în vechime zeii sau îngerii se împreunau cu fiicele pamântenilor.

Asa s-au nascut semizeii greci. S-a spus ca si Platon, August, Merlin etc. ar fi rezultat din astfel de legaturi. În antichitate se credea ca fiinte bizare, numite incubus sau succubus, chinuiau sexual oamenii. În evul mediu se spunea ca ielele sau zânele, venite în zbor, rapesc tineri; zburatorii intra în casele femeilor, padurile sunt populate de pitici si gnomi etc. Deci fenomenul rapirilor nu este unul recent.

În sfârsit, mai ramân si ipotezele legate de extraterestri, de interdimensionali, de calatorile în timp etc… În concluzie, la ora actuala nu exista nici o explicatie a rapirilor, acceptabila pentru toti. Dezbaterile sunt însa aprinse, asa cum vom încerca sa ilustram si în episoadele urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu