Cum sa calatorim in timp prin hipnoza

Cum sa calatorim in timp prin hipnoza

Hipnoza este o călătorie în timp, în care trecutul nu mai are secrete. Tot mai mulți specialiști s-au arătat interesați de călătoria spre viitor. Trecutul este interesant, viitorul fascinant, cu toate că, s-ar putea să ne ofere surprize neplăcute.

Inițiații antici susțineau că totul este în tot și că noi purtăm germeni ai viitorului. Este posibil să accedem la o stare de conștiință superioară? În anul 1907, savantul francez Rochas a susținut că se poate realiza o călătorie în viitor, cu ajutorul hipnozei pe bază de magnetism.

Primele teste le-a realizat pe o tânără de 25 de ani, Josephine, care s-a dovedit a fi un subiect excepțional în ședințele de hipnoză. În timpul unei ședințe de hipnoză, la care asistau mai multe persoane, Mostochine a început să țipe de durere.

Fața îi îmbătrânise, corpul era contorsionat de durere. Ea a spus că are 32 de ani și că va urma să devină mamă. Tatăl copilului o părăsise, familia o abandonase și urma să-și crească singură copilul. Fața lui Mostochine se schimba pe măsură ce ea povestea ceea ce vede în viitor. La un moment dat, ea a povestit modul cum va muri. Vocea îi era calmă, la fel și expresia feței.


Ea a amintit că este așezată pe un fotoliu, despre un zbor liniștitor și reîncarnarea ei într-o fetiță pe nume Lili. Ea a dat relații despre părinți, nume și ocupație, precum și despre casa în care locuia.

După această ședință de hipnoză, Mostochine a refuzată orice demers al savantului pentru o nouă ședință de hipnoză.

La scurt timp, ea părăsește Parisul și se mută în provincie. Mulți ani mai târziu, Rochas a întâlnit o rudă de-a lui Mostochine care i-a povestit că aceasta și-a crescut singură un copil, părăsită de soț și familie și că a fost găsită moartă în casa sa, așezată pe un fotoliu.

Un alt caz interesant pe care l-a redat în notele sale savantul Rochas este cel al unei femei care în timpul ședințelor de hipnoză refuza să treacă de o anumită vârstă, în viziunea pe care o avea asupra viitorului său.

A fost imposibil, scria Rochas, să ajung la perioada în care subiectul deceda. Tot mai multe voci și-au pus întrebarea dacă hipnoza este periculoasă pentru organism. Hipnoza este un somn artificial indus prin acțiuni psihice și mecanice. Practicată din Antichitate, pentru unele persoane hipnoza a însemnat un fel de magie neagră. În timpul hipnozei, subconștientul intră pe niște culoare ale trecutului și ale viitorului care crează stări, emoții deosebite subiectului.


Rochas susține că subiecții care au călătorit în viitor au avut un comportament deosebit după acele ședințe, mulți dintre ei refuzând să mai participe la alte ședințe. Rochas recunoștea că ați cunoaște viitorul, cu bune și cu rele, are un efect negativ asupra psihicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu