Creatura antropomorfica, Yeti

Creatura antropomorfica, Yeti


Yeti sau omul zăpezilor este o creatură antropomorfică a folclorului himalaian, în particular, Tibet, Nepal și India. În lipsa probelor materiale incontestabile, este considerat o legendă de lumea științifică.

Cele două creaturi au fost atrase de ceasul profesorului, al cărui ticăi îi fascina. Profesorul a susținut că cele două creaturi aveau cinci degete, foarte asemănătoare cu cele ale omului și a considerat că are de-a face cu o rasă care deriva din cea umană.

Profesorul susține că femela a arătat un interes mare față de el. S-a apropiat și l-a examinat cu multă atenție.

În tot această perioadă de șase ore, masculul a mâncat iarbă și flori după care, l-a ridicat pe profesor pe spatele său și l-a dus câțiva kilometri, în apropierea taberei de unde fusese răpit.

Legendă sau realitate, yeti a atras pe mulți cercetători care s-au deplasat în Himalaia, în speranța că vor desluși misterul.

Cercetătorul britanic Sykes susține că yeti își are originea în ursul brun sau cel polar. El a comparat ADN-ul unui animal neidentificat, descoperit în Himalaia, cu ADN-ul ursului polar. Corespondența a fost de 100%.

În anul 2015, au fost descoperite cadavre ale unor creaturi necunoscute de lumea științifică. Pe plaja din Folly Beach, SUA, a fost descoperit un astfel de cadavru al unui animal marin, acoperit cu o carcasă de peste 4 metri.

În februarie 2015, în apropierea orașului San Diego a fost descoperit cadavrul unei creaturi numite chupacabra. Un animal ciudat, un hibrid între un câine, o hienă și un lup.

Poate cea mai celebră creatură este monstrul din Montauk. Este vorba despre o creatură care aduce cu un dinozaur.

În anul 2011, a avut loc la Moscova o conferință care a avut ca temă yeti. Au participat mai mulți cercetători care au adus probe care să dovedească existența creaturii. De la fotografii, filme, bucăți de păr, până la fecale au fost examinate în cadrul conferinței.

Sunt unii specialiști care consideră că yeti este un om de Neandertal care a supraviețuit. Cercetătorul Igor Burtsev a declarat că, în momentul în care a apărut Homo Sapiens, acesta a început să omoare celelalte specii, printre care și pe Homo de Neandertal.

Speciile care au supraviețuit s-au retras în locuri izolate unde și-au continuat existența.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu