Amprenta ereditara si destinul nostru

Amprenta ereditara si destinul nostru

Destinul este un subiect care ne preocupă pe fiecare. Ce este destinul? Ce ne rezervă viitorul? În mai multe capitole, Biblia face aluzie la liniile din palmă și la secretul pe care acestea îl ascund cu privire la existența fiecăruia dintre noi.

Cititul în palmă este o artă străveche, întâlnită la vechile civilizații. Se spune că destinul fiecăruia dintre noi este scris și ascuns în liniile din palmă.

Cei care sunt mai suspicioși au afirmat că destinul fiecăruia este scris în gene. Cu alte cuvinte, moștenim un bagaj genetic care va influența destinul fiecăruia dintre noi.

Au fost și voci care nu au fost de acord cu această ipoteză, invocând faptul că doi copii care sunt gemeni sunt diferiți și au destine diferite.

Ne întrebăm dacă destinul nostru este influențat de familia din care provenim? Freud și Jung, celebrii psihanaliști, au susținut că destinul nostru depinde de arborele nostru genealogic. Ei susțineau că există influențe în existența fiecăruia dintre noi.

Sunt specialiști care susțin că destinul este influențat nu numai de gene, ci și de întâmplările și istoriile care vin din trecutul îndepărtat al fiecăruia dintre noi.

Este posibil să existe o transmisie între generații și o probabilitate mare de a se repeta anumite evenimente.

Au existat multe cazuri, relevate de specialiști, în care întâmplări care s-au produs în sânul familiei unui individ, cu mulți ani în urmă, s-au repetat, fără a putea fi date explicații științifice.

Mai mult, cercetările efectuate au demonstrat multe asemănări în morțile care s-au produs într-o familie, durată de viață, destin al fiecărui membru al familiei.

Nu putem afirma faptul că destinul este ereditar, cu toate că anumite evenimente se repetă la anumite intervale de timp într-o familie. Există cazuri care, conform specialiștilor, nu pot fi explicate, cu toate că ele se repetă și au similitudini.

Cei care și-au cercetat arborele genealogic au fost frapați să constate că anumite evenimente s-au repetat, la anumite intervale de timp, în generații diferite. Unii specialiști consideră că purtăm o amprentă care este ancestrală și care hotărăște viitorul nostru.

Specialiștii au denumit acest fenomen de transmitere a unor întâmplări, boli, emoții, sentimente, morți, de la o generație la alta, epigenetic.

Specialiștii încearcă să afle cât de departe de noi se află această transmisie. A câta generație, privind în arborele nostru genealogic, ne influențează?

Vorbim despre părinți, bunici, străbunici sau influența vine de undeva de mai departe? Susținătorii acestei teorii afirmă că emoțiile, traumele, angoasele pot veni de undeva din urmă.


Este celebrul cazul unor copii care, în anumite momente, trăiau adevărate traume privind existența lor, care erau asemănătoare cu cele ale străbunicilor care fuseseră închiși în câmpurile de concentrare.


Acești copii aveau o viață fericită, nu le lipsea nimic din ceea ce își doreau și totuși sentimentele și emoțiile lor erau cauzate de o mare traumă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu