Alimente care lupta cu imbatranirea prematura
Longevitatea activa este o aspiratie a fiecaruia dintre noi s incepe cu un stil alimentar si de viata corect, iar obiceiurile alimentare sanatoase trebuie invatate, adoptate si mentinute inca din tinerete.
"Pentru a nu ne trezi imbatraniti prematur, obositi, lipsiti de energie s cu probleme grave de sanatate este esential sa avem o alimentatie echilibrata",
declara prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei
Romane, potrivit eva.ro. Potrivit specialistului iata care sunt cele
cinci alimente care nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie:
1. Fructele
2. Legumele
3. Iaurtul cu probiotice
4. Cerealele integrale
5. Nucile.
Toate aceste alimente se regasesc in topul ierarhiei unei
alimentatii sanatoase din punctul de vedere al aportului de nutrienti
esentiali, cu un numar redus de calorii.
"Depinde doar de noi cum ne organizam si ne traim viata pentru a ne
bucura de vigoare si la varste avansate. Un stil alimentar corect, in
care consumul zilnic de iaurt este o componenta de dorit, hraneste
intregul organism, inclusiv creierul, si sustine longevitatea activa.
Iaurtul, cerealele integrale, nucile, fructele contin principii
nutritive necesare bunei functionari a creierului si proceselor psihice”
declara dr. Ioana Mindruta, medic primar neurolog.
Mai concret, nutrientii esentiali din iaurt, precum calciul si
potasiul, au rol important in transmiterea influxului nervos, iodul
contribuie la functia cognitiva normala, fosforul are un rol activ in
fiziologia celulei nervoase, zincul are rol de protectie in cazul
stresului oxidativ, vitaminele din grupul B contribuie la buna
desfasurare a activitatii nervoase si reducerea oboselii, fosfolipidele
au rol esential la nivelul membranei celulare, iar proteinele au rol de
constructie.
Legatura dintre alimentatia sanatoasa si beneficiile fizice si
emotionale rezulta din comunicarea bidirectionala dintre creier si
sistemul digestiv – care contine sistemul nervos enteric, considerat cel
de-al doilea creier al organismului uman.
"Pentru o functionare corecta a sistemului digestiv avem nevoie de
bacterii vii benefice, de probiotice, iar iaurtul este cea mai buna
sursa. Pe langa contributia sa la mentinerea sau refacerea florei
intestinale, iaurtul contribuie si la scaderea substantiala a riscului
de diabet sau de boli cardiovasculare, la diminuarea efectului
inflamator si faciliteaza scaderea in greutate. Recomand consumul de
iaurt probiotic Activia cu cereale integrale la micul dejun sau peste zi
– ca gustare, nu doar ca specialist, dar si pentru ca am simtit
personal beneficiile acestui iaurt probiotic, de-a lungul multor ani de
cand sunt consumator” declara prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de
onoare al Academiei Romane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu