Salata de pesticide este mult mai gustoasa?
Înghiţim pesticide la greu din legumele, fructele şi cerealele pe
care le servim la masă. Cantitatea de reziduuri este însă sub limita
admisă, încearcă să ne liniştească specialiştii Ministerului
Agriculturii. Un raport al ministerului arată că situaţia pe anul 2015
în privinţa prezenţei pesticidelor în mâncare este ceva mai bună decât
în anul precedent.
De altfel, toate legumele cu fruze late conţin, procentual, mai multe astfel de substanţe nocive decât restul legumelor. Morcovii, broccolii, fasolea verde, păstârnacul şi ţelina au şi ele un conţinut destul de ridicat de reziduuri de pesticide. Cantităţile de substanţe se înscriu, în 99% din cazuri, în limitele prescrise de lege, însă nu trebuie să uităm că prin acumularea acestora se pot declanşa boli. Ce am putea alege dintre legume când ne aflăm la aprozar? Cele mai sărace în pesticide sunt ridichile, guliile, conopida, dovleceii, chiar şi cartofii.
Chimicalele umflă şi fructele
Nici la capitolul fructe situaţia nu este mai bună. Merele şi strugurii de masă sunt cei mai trataţi cu pesticide. Căpşunele, piersicile, vişinele şi cireşele urmează imediat în top. Pepenele verde şi cel galben sunt fructele cu siguranţa alimentară cea mai mare, a mai relevat analiza Ministerului Agriculturii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu