Alimente anticancer recomandate
Dietele in care predomina legumele si fructele reduc considerabil riscul de cancer, arata studii recente. Asadar, limiteaza consumul de carne si adauga in dieta urmatoarele alimente-minune!
Broccoli
Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care
previn cancerul de prostata, de san, pulmonar si de colon. Totusi,
broccoli exceleaza la capitolul prevenire, datorita continutului bogat
de vitamina C si E, precum si minerale, cum ar fi calciu si fier. Pentru
ca leguma sa-si pastreze intacte toate proprietatile, iti recomandam sa
gatesti leguma la abur, nu mai mult de 10 minute.
Curcuma
Curcuma este un condiment cu proprietati anti-cancer, mai exact
radacina, ale carei componente anti-cancer inhiba dezvoltarea tumorilor.
In plus, curcuma este foarte utila pentru persoanele care se afla sub
tratament pentru canceer, intrucat radacina minimizeaza efectele
secundare ale medicamentelor.
Totodata, curcuma contine curcumina, un compus antiinflamator care
amelioreaza in mod vizibil calitatea vietii persoanelor care sufera de
dureri, reumatism, fibromialgie, oboseala cronica etc.
Ceai verde
Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de
instalarea cancerului. In plus, este un puternic detoxifiant, activand
enzimele din ficat, care au un mare rol in eliminarea toxinelor. Ceaiul
verde este bogat in polifenoli care au o putere antioxidanta de 100 de
ori mai mare decat vitamina C.
Se recomanda sa faci ceaiul prin infuzarea a doua lingurite de
frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie baut in cel mult jumatate
de ora dupa preparare.
Sfecla
Sfecla rosie este una dintre legumele cu cea mai mare putere
antioxidanta, luptand impotriva radicalilor liberi (poluare, chimicale,
radiatii), care imbatranesc celulele corpului inainte de vreme.
Cel mai important antioxidant din sfecla este substanta care-i da
culoarea rosie, betacianina, si care creste capacitatea sangelui de a
transporta oxigen la celule. Betacianina are rol in prevenirea
cancerului de stomac si de colon. Consuma 900 g de sfecla rosie pe zi,
atat ca terapie, cat si pentru prevenire.
Strugurii
In struguri (vin, must), afine si mure se gaseste un antioxidant de
cinci ori mai puternic decat beta-carotenul si de 50 de ori mai
puternic decat vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte
antitumorale si are puterea de a incetini cu 50% inmultirea celulelor
canceroase. De asemenea, stopeaza producerea infectiilor si calcifierea
arterelor. Daca nu ai posibilitatea sa mananci struguri, medicii iti
recomanda sa bei cate un pahar cu vin rosu pe zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu