Tulpinile si frunzele de broccoli sunt si ele comestibile

Broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume. Beneficiile acestei plante sunt numeroase, dar cei mai multi dintre noi consuma doar inflorescenta, uitand sau nestiind ca si frunzele, dar si tulpina ajuta organismul. Florile boboci de la broccoli contin o mare varietate de antioxidanti, calciu, magneziu si vitaminele A, C si E.

Tulpinile si frunzele de broccoli sunt si ele comestibile. Poate nu stiati, dar numai 30 de grame de frunze de broccoli, pe care probabil le aruncati contin 90% din doza zilnica necesara de vitamina A, care contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar si a vederii. Aceeasi cantitate de frunze contine, de asemenea, 43% din doza zilnica necesara de vitamina C, care ajuta la prevenirea cancerului. Incercati sa pregatiti frunzele, impreuna cu floarea.

Tulpinile de broccoli au un gust dulceag si contin mai multe fibre decat floarea. Avand in vedere ca tulpinile au nevoie de mai mult timp pentru fierbere, acestea trebuie gatite inainte de a adauga restul legumelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu