Cum vindeci bolile cu gustul alimentelor

Gustul alimentelor vindecă bolile

Medicina tradiţională chineză susţine că bolile apar doar atunci când nu există armonie între trup şi suflet. Mai mult, bolile se pot vindeca printr-o alimentaţie echilibrată energetic.

Când alcătuim meniul zilnic trebuie să ţinem cont de o regulă esenţială care ne ajută să ne menţinem sănătoşi: să mâncăm toate cele cinci gusturi. „Trebuie să mâncăm, obligatoriu, mâncăruri amare, acre, dulci, iuţi şi sărate”.
Amar

Cimbrul, salvia şi oregano sunt condimente amare cu efect diuretic ce ajută la eliminarea apei din organism. Salata verde şi păpădia au o acţiune calmantă. „Din categoria alimentelor amare trebuie să evitaţi să beţi multă cafea şi ceai negru pentru că generează insomnii şi agitaţie”, explică Adrian Florea.

Acru

Alimentele acre ne oferă o senzaţie de răcoare. În plus, dacă mâncaţi iaurt, varză murată, brânză de vaci, murături sau ceai de fructe, vă veţi calma.

Dulce

Orice mâncare dulce umple organismul de energie. Însă, pentru a nu deveni agitaţi, nu consumaţi în exces multe dulciuri, în special ciocolată. Ideal este să alegeţi fructe în locul dulciurilor preparate şi să înlocuiţi zahărul cu mierea.

Iute

Când suntem epuizaţi înseamnă, potrivit medicinei tradiţionale chineze, că avem un blocaj energetic. Pentru a depăşi această stare trebuie să mâncăm ceapă, usturoi, ardei iute, hrean şi piper.

Sărat

Sarea este bună pentru organism dacă este consumată în cantităţi moderate pentru a nu face celulită şi a nu acumula lichid în ţesuturi. Când o mâncare pare nesărată, în loc de sare puteţi adăuga mărar, leuştean, ceapă verde sau pătrunjel.

„Celulele au nevoie de sare (sarea de bucătărie e, de fapt, clorură de sodiu) pentru funcţionarea membranei celulare. Sarea face posibil transportul substanţelor la şi de la celulele corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu