Exista cateva reguli dupa care te poti ghida
pentru a alege un produs de calitate, ferindu-te astfel de cele care
sunt falsificate si nu aduc niciun beneficiu. Uleiul de cocos presat la rece nu este un produs ieftin, asa ca daca vei gasi o varianta cu un pret suspect de mic inseamna ca este rafinat si nu va avea nicio valoare nutritionala.
Iata cateva dintre lucrurile la care trebuie sa fii atenta ca sa
faci alegerea cea mai buna, potrivit specialistilor de la Republica BIO,
un magazin online care comercializeaza exclusiv produse certicate bio:
1. Sa fie ulei de cocos virgin sau extravirgin
E o mare diferenta intre uleiul de cocos „100% natural” sau „pur”
si „extravirgin” sau „virgin”. Uleiul de cocos virgin este minim
procesat si isi pastreaza nealterate calitatile, pe cand cel
conventional poate fi procesat termic si chimic, pierzandu-si astfel cea
mai mare parte din fitonutrientii care fac din uleiul de cocos un
superaliment, potrivit ele.ro.
2. Sa fie ulei de cocos extras sau presat la rece
Principala diferenta intre uleiul de cocos obisnuit si cel virgin
sau extravirgin consta in procesul de extractie. Uleiul de cocos virgin
sau extravirgin este obtinut doar prin procedee mecanice, fara a fi
tratat termic sau chimic, ceea ce ii mentine intacte toate proprietatile
fizico-chimice si organoleptice. Extractia prin presarea la rece
asigura conservarea tuturor calitatilor sale, adica un continut ridicat
de grasimi sanatoase, de vitamina E, de minerale si de antioxidanti.
3. Sa aiba aroma si gust de nuca de cocos
Atunci cand nu are gust de nuca de cocos, uleiul a fost supus unui
proces de rafinare, filtrare, albire si dezodorizare care are insa ca
efect si pierderea celor mai multe dintre proprietatile sale.
4. Sa fie ambalat intr-un recipient de sticla si nu de plastic
Un ulei de calitate este intotdeauna comercializat in borcane de
sticla. Un recipient de plastic altereaza nu doar gustul, ci si
calitatile produsului.
5. Sa fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio
Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atentie pe tot
parcursul productiei, transportului si comercializarii, astfel incat
poti avea garantia ca si-a pastrat intacte toate calitatile.
6. Sa nu prezinte reziduuri de pulpa sau alte impuritati
Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzator poate contine
resturi de pulpa din nuca de cocos si risca sa rancezeasca foarte usor
sau sa-si piarda din proprietati intr-un timp extrem de scurt. Uleiul de
cocos presat la rece are o perioada de valabilitate de 2 ani daca este
depozitat la loc uscat, ferit de lumina sau de actiunea directa a
razelor solare, si borcanul sta nedesfacut, sau de 3 luni daca a fost
deja desfacut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu