Expansiunea pamantului este o realitate

Cercetătorii sunt de acord că, Universul este într-o continuă expansiune. Unii specialiști vorbesc despre dilatare. Sistemul nostru solar și implicit Soarele sunt într-o expansiune continuă.

Fenomenul de expansiune duce la moartea unei stele. Dacă la începutul existenței sale Soarele era mai puțin strălucitor, pe măsură ce intervine dilatarea sa, el va fi mai strălucitor. La sfârșitul existenței sale, Soarele va fi un gigant roșu.

Diametrul său va fi de o sută de ori mai mare față de cel actual, iar strălucirea va fi mai puternică de 2000 de ori, față de cea din prezent. Ce se întâmplă cu planeta noastră în toată această perioadă?

Specialiștii spun că va interveni un fenomen prin care crusta terestră se va mări, lucru care va determina modificări în ceea ce privește poziționarea bazinelor oceanice, al munților, ale continentelor.
Imaginile furnizate de către sateliți arată că există o activitate mărită în ceea ce privește extinderea tectonică.

Fizicianul Paul Dirac a fost primul care, în anul 1932, a emis teoria conform căreia gravitația Pământului este în scădere, fenomen care va duce la o expansiune tectonică.

Geologii afirmă că, diametrul Pământului se mărește de la un an, la altul. Din momentul în care s-a format și până în prezent, diametrul Pământului s-a dublat. Oceanul Pacific, la început, a fost un ocean închis. În timp, oceanul și-a schimbat forma și dimensiunile. Este vorba despre expansiunea subsolului marin, care generează modificări.

În interiorul unui astru există o cantitate mare de energie care se va diminua, în momentul în care intervine fenomenul de expansiune. La extremitățile astrului energia va avea valori minime. În anul 1888, un fizician rus a lansat ipoteza că eterul care se află în jurul Pământului este absorbit de acesta și transformat în elemente chimice care duc la fenomenul de extensie a planetei.

Acum 2,5 miliarde de ani, pe Pământ exista un singur supercontinent numit Pangee și un singur ocean, numit Panthalassa. Cu timpul, această imensitate s-a rupt în mai multe bucăți, care a dus la formarea continentelor.

Pe acest continent gigant creșteau plante și arbori giganți, iar în ceea ce privește animalele, vorbim despre dinozauri și mamifere ovipare. Clima era caldă, tropicală, hrana era din abundență. La început, această teorie a fost considerată ca fiind eronată. Începând cu anul 1960, când specialiștii au început să aibă la dispoziție mijloace tehnice adecvate, teoria a fost relansată.


Sunt și specialiști care consideră această teorie eronată. Punem o întrebare simplă. Dacă Universul este în expansiune sau dilatare, ce se întâmplă cu stelele, planetele și celelalte corpuri care formează Universul. Acest fenomen afectează și componentele Universului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu