Vinul de ceapa leac eficient pentru intarirea imunitatii

Ingredient universal, ceapa este una dintre cele mai cultivate legume din lume. Aceasta leguma face parte din familia liliaceae, familie de care apartin si usturoiul sau prazul si arpagicul si in lume se cunosc peste 600 de soiuri. Ceapa cotine in cantitati mari sulfuri, tiosulfinate, sulfoxide si alti compusi odoriferi.

Aroma cepei este data in principal de cistein-sulfoxizi, dar si de acei compusi care ne fac sa lacrimam. Tiosulfinatele sunt cunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene - leguma lupta impotriva bacteriilor cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli.
O jumatate de ceapa cruda consumata zilnic poate sa scada valorile ridicate ale colesterolului, estompand, de asemenea, si manifestarile trombozei si prevenind accidentele cardiovasculare. Tensiunea arteriala poate fi scazuta, de asemenea, cu ajutorul cepei. Sangele se subtiaza si cheagurile de sange pot sa fie dizolvate.

Cancerul de colon poate fi prevenit cu ajutorul consumului de ceapa datorita fructo-oligozaharidelor care pot sa stimuleze inmultirea bacteriilor bune din colon si sa ajute la diminuarea riscului cresterii tumorilor ce s-ar putea dezvolta la nivelul colonului. Totodata, constipatia si flatulenta pot fi ameliorarate cu ajutorul consumului de ceapa.

Vinul de ceapa este recunoscut ca leac eficient pentru intarirea imunitatii. Reteta este simpla si accesibila. Intr-un borcan de un litru se pun 100-150 g ceapa taiata marunt, adaugati 100 g de miere si turnati deasupra, pana se umple borcanul, vin natural suta la suta. Dupa doua saptamani strecurati vinul si beti cate 1-4 linguri pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu