Vieti paralele si senzatia de deja vu

Fenomenul de deja vu, un sentiment că ai mai trăit, văzut, simțit o situație, o întâmplare care se produce pentru prima dată. Oamenii de știință au început studiul acestui fenomen, târziu, după anii 1970. Se spune că acest fenomen apare în special la persoanele de pană în 40 de ani. După anii 70, cercetările au început să fie mai numeroase asupra acestui fenomen, cercetătorii trebuind să admită că este un fenomen care este evident și nu mai poate fi negat.
Memoria semantică ne ajută să ne reamintim lucruri pe care le-am citit, învățat. De exemplu, capitala României este București. Memoria episodică este o călătorie într-un timp mental. Memoria episodică s-ar putea să țină de o viață anterioară, în care am văzut anumite lucruri sau am cunoscut persoane.
Alți specialiști susțin ca acest fenomen ține de un univers paralel, care se interpune cu lumea noastră. Trăim în două universuri paralele și uneori, se interpun anumite secvențe. Este celebru cazul psihiatrului Carl Gustav Jung, care aflându-se în fața unui tablou a avut o revelație.
El a susținut că hainele și pantofii bărbatului din tablou i-au aparținut într-o viață anterioară. Putem să punem la îndoială spusele unuia dintre cei mai mari oameni de știință ai secolului al XX-lea? Oamenii de știință susțin că, există un deja vizitat, un deja simțit, trăit și ascultat.
Paradoxal, există și situația în care o persoană intra într-un loc familial, casa sa, sau familiar, acesta nu a recunoscut nimic din mediul ambiant. Au fost cazuri în care, anumite persoane nu și-au recunoscut membrii familiei.
Senzația de deja vu nu durează mai mult de 30 de secunde. Freud a explicat aceste senzații. Inconștientul înmagazinează aceste imagini, care poate vin dintr-o viață anterioară.
Cercetătorii olandezi au lansat o altă teorie, conform căreia memoria este o hologramă, care crează imagini tridimensionale, care vin dintr-o viață anterioară.
Emisfera stangă a creierului este responsabilă de crearea senzației de deja vu, emisferă care înmagazinează și lansează aceste senzații. Medicina nu a dat încă răspuns la visele pe care le au copiii. De regulă, aceștia au în timpul somnului, sentimentul că zboară. Ei au prezentat în detaliu această stare, care se aseamănă cu starea piloților din timpul zborului.

Noua teorie lansată de specialiști este cea legată de vieți paralele în spații paralele. Putem trăi simultan în mai multe spații paralele? Este o provocare la care așteptăm răspuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu