Simptomele cancerului pulmonar

Cancerul pulmonar nu are simptome vizibile in stadiul incipient. Potrivit specialistilor, in 40% din cazuri diagosticul a fost facut dupa ce boala a progresat in stadiul 3. Cancerul in stadiu incipient nu poate fi descoperit cu raze X. Cu toate acestea, CT-ul poate avea mai mult succes in a descoperi cancerul pulmonar la timp.

Oamenii intre 55 si 80 de ani, si toti cei care au fumat in ultimii 15 ani ar trebui sa faca teste pentru a preveni cancerul pulmonar sau pentru a-l diagnostica la timp. De asemenea, este important sa se cunoasca simptomele cancerului
pulmonar.


Fluierat/ respiratie suieratoare
In caz de respiratie suieratoare sau daca apar sunete de fluier atunci cand respiri, ar trebui sa mergi la medic. Aceste sunete pot fi semnul unor afectiuni benigne si tratabile, dar pot aparea si atunci cand caile respiratorii sunt blocate sau inflamate.

Dificultati de respiratie

Acesta este un alt semn de cancer pulmonar si poate fi cauzat de blocarea si ingustarea cailor respiratorii sau de un fluid acumulat in piept datorita tumorii pulmonare. Deci, daca respirati scurt, de multe ori, atunci cand efectuati activitati de rutina - de exemplu cand carati cumparaturile, cand urcati scarile sau cand sunteti implicati in actiuni nu foarte solicitante fizic, este recomandat sa consultati un medic.

Dureri in piept, spate sau umeri

Daca simtiti durere in zona pieptului, trebuie sa aveti grija, deoarece aceasta poate fi, de asemenea, cauzate de metastaze. La fel de vigilenti trebuie sa fiti si daca simtiti marirea ganglionilor limfatici. Ar trebui sa vizitati medicul, indiferent daca va simtiti sanatos sau puternic.

Tuse persistenta

O tuse cronica poate indica un cancer pulmonar. Daca in timpul tusei eliminati si mucus este obligatorie vizita la medic si efectuare unor teste relevante pentru plamani, cum ar fi razele X. Alte modificari in tuse inclus: tuse frecventa cu sunet ragusit si mai profund, tuse cu sange sau mucus excesiv, iar in cazul in care vedeti pe altcineva manifestand astfel de simptome, consultati-va medicul cat mai curand posibil.

Dureri de cap care par sa nu mai treaca

In unele cazuri, tumora pulmonara poate apasa vena principala care preia sangele din partea superioara a corpului, si astfel produce dureri de cap. Se poate, de asemenea, suferi de dureri de cap in cazul in care cancerul pulmonar s-a extins la creier.

Dureri osoase

Daca va confruntati cu dureri severe la nivelul oaselor sau orice alta parte a corpului, acesta poate fi un semn de o problema grava de sanatate, asa ca trebuie sa va consultati medicul.

Slabire

Asa cum organismul foloseste energia obtinuta din alimente si celulele canceroase folosesc energia din organism, asa ca duce la pierderea rapida in greutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu