Locuri bantuite din tara noastra

În Ardud, județul Satu Mare, există o cetate care merită să fie vizitată. Construcția cetății a început în anul 1481 și a durat mai mulți ani. Piatra a fost adusă de la distanțe mari, iar pivnițele cetății au presupus o muncă deosebită.  Cetatea a fost construită de către Bartolomeu Dragfy, descendent al lui Dragoș Vodă. A fost una dintre cele mai puternice cetăți din nord-vestul Transilvaniei.
Legenda spune că, fiica lui Rakoczi, Vilma, s-a îndrăgostit de un tânăr austriac. Vilma i-a mărturisit tânărului că în pivnițele cetăţii, tatăl său ascunsese un tezaur. Austriecii au cucerit cetatea și au intrat în posesia comorii.
Rakoczi și-a blestemat fiica. Se spune că, fantoma Vilmei bântuie prin cetate. Se mai spune că, cine coboară în pivniță trebuie să aibă grijă să nu privească în spate, pentru că se va transforma în piatră.
În noaptea de Paști, fantoma Vilmei, îmbrăcată în rochie de mireasă, apare în mijlocul cetății. Mulți tineri care au plecat în căutarea fantomei au avut mari necazuri, boli, unii au murit de tineri. În anul 1847, poetul maghiar Petofi Șandor s-a căsătorit în capela cetății cu fiica intendentului.
În jurul cetăților și al castelelor din România sunt multe legende.
Castelul Bannfy, Bonțida, Cluj, este un asemenea loc. Se spune că, este cel mai bântuit loc din România. Castelul a fost locuit pană în anul 1944, de către descendenții familiei Bannfy. În anul 1944, nemții au transformat castelul în spital de război, unde sute de soldați au murit.
Localnicii vorbesc despre faptul că aceste evenimente tragice și-au pus amprenta pe castel.  Noaptea se pot auzi strigăte, zgomote de arme, dar și fantome ale soldaților morți în castel.
În localitatea Urlați se află un conac de o frumusețe aparte. El a fost construit de Alexandru Bellu. Soția ultimului descendent al familiei, Odette, a avut parte de un sfârşit tragic.
Fantoma acesteia bântuie prin castel, sufletul acesteia negăsind odihnă în lumea celor drepți. Castelul Bran este un loc special, unde se spune că fantoma reginei Maria și cea a lui Vlad Țepeș apar în turnul castelului. î.
În anul 2012, un grup de specialiști în paranormal au venit din SUA pentru a studia fenomenele care se produc în castel. Folosind o aparatura specifică, aceștia au reușit să comunice cu spiritul reginei Maria. Se spune că, în anumite nopți se simte un miros de violete, florile preferate ale reginei Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu