Compania Humai a anuntat ca vrea sa "reinventeze viata de apoi", urmand sa fie capabila sa readuca persoanele moarte la viata pana in 2045!
Metoda folosita: "vom folosi inteligenta artificiala si nanotehnologia pentru a stoca datele despre cum functioneaza corpul tau" spun acestia. Apoi vor codifica aceste informatii in "mai multe tehnologii senzoriale ce vor fi construite intr-un corp artificial cu creierul persoanei decedate".
Intr-un interviu pentru Popular Science, Josh Bocanegra, CEO-ul si fondatorul Humai, spune: "Dupa moarte vom ingheta creierul folosind tehnologia criogenice. Cand tehnologia va fi dezvoltata complet, vom implanta creierul intr-un corp artificial".
Pe langa faptul ca transplantul creierul nu a avut loc decat in filmele science fiction, o alta problema majora a acestui plan este faptul ca odata ce creierul e inghetat, rar se poate face dezghetarea fara a se pierde cateva capabilitati.
Un exemplu este Michelle Funk, o fata de 2 ani si jumatate care a cazut in parau aproape de Salt Lake City in 1986. Cand a fost descoperita, creierul ei era inactiv - insa dupa cateva ore de suport vital de baza ea a revenit la viata. A fost considerat un miracol medical. Un studiu efectuat insa la 12 ani distanta a descoperit ca Michelle, ajunsa la 14 ani, suferea de probleme locomotoare si pierderi dramatice de memorie.
Iar daca readucerea la viata a persoanelor decedate este ceva la care medicii biologi si cercetatorii lucreaza incontinuu, Bocanegra nu are un trecut in stiinta - se descrie ca un "antreprenor, vizionar in tehnologie si internet marketer" pe site-ul companiei. Inainte de Humai, el a incercat sa creeze LoveRoom, un site de dating care incerca sa faca 2 oameni necunoscuti sa traiasca impreuna timp de o saptamana.
Asadar, ramane de vazut daca este ceva real in acest proiect, o strategie de marketing sau doar o idee SF care nu a fost analizata complet.