Ce spune culoarea limbii despre starea ta de sanatate

De cele mai multe ori limba noastra reflecta starea de sanatate. Ea isi schimba culoarea in functie de starea de sanatate a organismului nostru. Chiar si atunci cand te duci la un control, majoritatea medicilor iti va cere sa arati limba pentru a-i observa culoarea, afland starea de sanatate. Corpul nostru lucreaza in fiecare zi pentru a ne mentine sanatatea si ce multe ori ofera un indiciu prin schimbarea culorii limbii, informandu-ne ca avem sau nu o problema.
Culoare inchisa


Culoarea inchisa a limbii indica adesea o igiena orala deficitara. Aceasta insemna ca bacteriile de pe limba sunt mai puternice decat ar trebui sa fie. Acest lucru poate fi depasit prin imbunatatirea rutinei orale zilnice: periaza-ti dintii de doua ori pe zi, foloseste atat apa cat si ata dentara pentru a mentine un echilibru bacterian.
Alba si ”prafoasa”

Acest lucru insemna, in general, ca aveti o candidoza bucala. In acest caz mergeti la medicul dumneavoastra, acesta va va spune cum trebuie sa va tratati.
Rosu inchis

In cazul in care limba va este de culoare rosu inchis, aceasta indica un deficit de vitamine. Intr-o astfel de situatie incercati sa schimbati planul de alimentatie, astfel incat organismul sa aiba un aport de vitamine echilibrat.
Cu umflaturi rosii mici

Umflaturile rosii si mici de pe limba sunt un indiciu al cancerului oral si trebuie imediat sa mergeti la medicul dumneavoastra, si sa va administreze un tratament.
Cu pete albe

Aceste pete albe indica in general ca nu este destul de umezita. Pur si simplu ar putea fi de la pasta sau periuta de dinti, de la apa de gura sau chiar de la unele alimente consumate.
Cu senzatie de arsura

Senzatiile de arsura pot aparea de la pasta de dinti, cand limba este iritata sau la inceputul menopauzei.
Cu fisuri

Fisurile de pe limba sunt un semn al imbatranirii. Ar trebui sa aveti foarte mare grija de igiena orala. Este un risc mare de infectie.
Rani dureroase

Ranile dureroase de pe limba  sunt adesea cauzate de stres, iar pentru a trata aceste rani faceti-va timp pentru relaxare si reduceti nivelul de stres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu