Ai parul deteriorat si fragil?

Părul a fost întodeauna o armă a frumuseții, iar aspectul său poate fi un semn al vitalității și sănătății sau dimpotrivă, un aspect deteriorat poate dezvălui anumite probleme de sănătate. Iată câteva probleme ale părului care ar trebui să te pună pe gânduri!
Îți cade părul în exces
În mod normal, o persoană poate să piardă până la o sută de fire de păr zilnic și chiar mai multe în perioadele de tranziție, primăvara și toamna, când foliculii părului se refac.
Însă, dacă observi o pierdere masivă a părului doar pe anumite porțiuni ale capului, atunci este necesar consultul unui medic pentru a afla cauza problemei. De cele mai multe ori, căderea în exces a părului apare din cauza stresului prelungit, a bolilor autoimune sau ca urmare a afecțiunilor glandei tiroide.
Ai părul deteriorat și fragil
Părul casant poate fi semnul unei anemii provocată de lipsa fierului din organism. În general, această problemă a podoabei capilare este provocată de lipsa unor minerale esențiale, precum zinc, crom, mangan sau potasiu.
Încearcă, așadar, să adopți un regim alimentar variat și echilibrat. Dacă ești vegetarian, ai grijă la aportul de fier și vitamine. De asemenea, include în dieta ta fructe uscate, cum ar fi nucile sau migdalele, aceste fructe fiind foarte potrivite pentru acest tip de problemă.
Ai părul uscat
Părul uscat nu reprezintă neapărat o problemă de sănătate. Cu toate acestea, el este afectat în primul rând de acțiunea factorilor externi precum soarele, vântul, vopseaua de păr și alte produse chimice folosite pentru aranjarea părului.
Totuși, evită foloirea unui șampon antimătreață, căci acesta nu face decât să usuce și mai tare scalpul. Optează pentru un șampon cât mai hidratant și natural.
Ai scalpul iritat
Mâncărimea scalpului precum și alte iritații se pot manifesta în anumite perioade stresante ale vieții (examene, proiecte profesionale importante etc.), din cauza nervozității sau a oboselii. De asemenea, crustele sau scuamele la nivelul scalpului pot indica prezența psoriazisului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu