Agrisele sunt o mare sursa de vitamine si nutrienti,
si, ca cele mai multe fructe de padure, nu sunt lipsite nici de
antioxidanti, cum ar fi polifenolii, care reduc riscul de cancer. Se spune despre agrise ca au de 20 ori mai mai multa vitamina C decat portocalele, dar asta nu este singura lor calitate. Iata cateva beneficii ale agriselor:
Combat infectiile
Agrisele au proprietati antibacteriene, sprijina organismul in lupta impotriva infectiilor, sustinand sistemul imunitar, ceea ce va creste rezistenta la boli. Fiind bogata in vitamina C ajuta la eliminarea toxinelor.
De ajutor in artrita
Agrisele au proprietati anti-inflamatorii, care ajuta la ameliorarea durerii articulare si a inflamatiilor cauzate de artrita. Pentru asta, consumati fructele crude sau suc de grise in fiecare dimineata.
Anti-imbatranire
Vitamina C este un antioxidant care combate radicalii liberi. Acestia din urma provoaca deteriorarea celulelor, sunt responsabili de aparitia unor boli, dar si a imbatranirii organismului. Prin continutul ridicat de vitamina C, agrisele reduc actiunea radicalilor liberi.
Imbunatatesc vederea
Sucul de agrise este util pentru imbunatatirea vederii, reduce riscul de cataracta sau hipermetropie, dar si al degenerarii maculare. Consuma agrise alaturi de miere pentru imbunatatirea vederii! De asemenea, ajuta la tratarea mancarimilor oculare si a ochiului rosu.
Controleaza glicemia si tensiunea
Agrisele reduc nivelul de zahar si colesterol din sange. Consumul frecvent poate tine in frau diabetul si echilibreaza tensiunea arteriala. Pentru preventia sau tratarea diabetului consuma 100 ml de suc de agrise sau o lingurita de pudra de agrise combinata cu o lingurita de pudra de turmeric zilnic.
Tratament anti-cancer
Studiile au aratat ca agrisele pot incetini dezvoltarea celulelor canceroase.
Imbunatatesc metabolismul
Pentru amatorii de fitness, agrisele sunt un aliment-miune pentru ca intensifica metabolismul. Cu cat metabolismul este mai accelerat, cu atat mai repede slabesti. Deci, include aceste fructe in dieta zilnica!
Ajutor pentru oase
Cercetatorii de la Universitatea Ferrara din Italia au descoperit ca extractul de agrise incetineste activitatea osteoclastica, cea de demineralizare a oaselor.
Combat infectiile
Agrisele au proprietati antibacteriene, sprijina organismul in lupta impotriva infectiilor, sustinand sistemul imunitar, ceea ce va creste rezistenta la boli. Fiind bogata in vitamina C ajuta la eliminarea toxinelor.
De ajutor in artrita
Agrisele au proprietati anti-inflamatorii, care ajuta la ameliorarea durerii articulare si a inflamatiilor cauzate de artrita. Pentru asta, consumati fructele crude sau suc de grise in fiecare dimineata.
Anti-imbatranire
Vitamina C este un antioxidant care combate radicalii liberi. Acestia din urma provoaca deteriorarea celulelor, sunt responsabili de aparitia unor boli, dar si a imbatranirii organismului. Prin continutul ridicat de vitamina C, agrisele reduc actiunea radicalilor liberi.
Imbunatatesc vederea
Sucul de agrise este util pentru imbunatatirea vederii, reduce riscul de cataracta sau hipermetropie, dar si al degenerarii maculare. Consuma agrise alaturi de miere pentru imbunatatirea vederii! De asemenea, ajuta la tratarea mancarimilor oculare si a ochiului rosu.
Controleaza glicemia si tensiunea
Agrisele reduc nivelul de zahar si colesterol din sange. Consumul frecvent poate tine in frau diabetul si echilibreaza tensiunea arteriala. Pentru preventia sau tratarea diabetului consuma 100 ml de suc de agrise sau o lingurita de pudra de agrise combinata cu o lingurita de pudra de turmeric zilnic.
Tratament anti-cancer
Studiile au aratat ca agrisele pot incetini dezvoltarea celulelor canceroase.
Imbunatatesc metabolismul
Pentru amatorii de fitness, agrisele sunt un aliment-miune pentru ca intensifica metabolismul. Cu cat metabolismul este mai accelerat, cu atat mai repede slabesti. Deci, include aceste fructe in dieta zilnica!
Ajutor pentru oase
Cercetatorii de la Universitatea Ferrara din Italia au descoperit ca extractul de agrise incetineste activitatea osteoclastica, cea de demineralizare a oaselor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu