
Pe langa faptul ca sunt delicioase, atat caisele cat si piersicile si prunele pot contine un ingredient natural esential in prevenirea cancerului. Se crede ca Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirile de laetril si amigdalina, poate nu numai sa previna, ci si sa vindece cancerul.
Acest remediu se intalneste deja in forma concentrata in semintele fructelor. Ei bine, din pacate, multi dintre noi indepartam samburii cu aspect pietros, considerandu-i inutili sau necomestibili.
Cum ai reactiona daca ti-as dezvalui un secret despre samburii de caise, si anume ca ei pot distruge celulele canceroase?
Intr-adevar, aceste seminte pot reprezenta un mijloc profilactic eficient impotriva cancerului.
Cum este posibil?
In cartea „Lumea fara cancer” scrisa de Edward Griffin, autorul
relateaza despre descoperirea sa, veche de mai bine de 30 de ani. Cartea
descrie aceasta descoperire care poate vindeca bolile canceroase si
furnizeaza o metoda de a o pune in aplicare. In schimb, acesta
mentioneaza si faptul ca descoperirea sa revolutionara a fost pur si
simplu inabusita de cei care urmaresc sa profite de pe urma existentei
acestei boli.
Pe langa aceste lucruri, Edward Griffin explica faptul ca bolile
canceroase se manifesta prin dereglarea metabolismului corpului, din
moment ce cancerul este, in esenta, metabolic. Metabolismul corpului
este dereglat atunci cand intervine un dezechilibru in raportul dintre
vitamine si minerale. In lipsa vitaminelor si mineralelor atat de
necesare organismului, si vitale pentru mentinerea in stare normala a
proceselor interne, organismul intra intr-un stadiu de catabolism,
declansand astfel diverse dereglari in intreg mecanismul nostru biologic
atat de strans interconectat. Acelasi lucru este valabil si pentru
toate celelalte boli care pot aparea in organism.
De ce ti-a fost ascuns pana acum acest adevar despre samburii de caise?
Industria Cancerului produce anual 200 de miliarde de dolari, asa
ca nu e de mirare ca metodele alternative eficiente nu sunt facute
cunoscute public. Dupa cum explica Edward Griffin, leacul pentru
prevenirea si tratarea cancerului exista de secole, si nu necesita
niciun fel de interventie umana pentru a fi produs, dar, din pacate,
aceasta descoperire nu este dezvaluita tuturor.
Datorita caror proprietati constituie semintele de caise un leac impotriva cancerului?
Samburii de caise reprezinta o sursa de amigdalina (denumita
vitamina B-17) mult mai bogata decat in cazul altor plante. Aceasta
substanta are proprietati deosebite asupra organismului uman. Ea
identifica si omoara celulele canceroase, intarind totodata sistemul
imunitar in vederea prevenirii recurentei cancerului. Cercetarile
intreprinse au demonstrat ca intr-un trib din Himalaya, cu numele de
„Hunza”, nu s-au inregistrat niciodata cazuri de cancer, asta datorita
dietei specifice bogate in caise.
Dieta respectiva furnizeaza corpului un aport bogat de Vitamina
B17, de peste 200 de ori mai mare comparativ cu cel caracteristic
dietelor obisnuite din tarile vestice. In cultura Hunza, semintele de
caise se numara printre cele mai pretuite alimente.
In 1952, un biochimist perseverent, Dr. Ernst T. Krebs, a
descoperit o noua vitamina, careia i-a atribuit numarul B17, si pe care a
denumit-o „Laetril”. Cercetarile sale au dus la descoperirea
amigdalinei, a carei concentratie maxima se gaseste in miezul semintelor
de caise.
Amigdalina contine patru substante: doua feluri de glucoza,
benzaldehida si cianura. Oamenii se sperie la mentionarea cuvantului
„cianura”, desi chimia ne invata ca, constituentii individuali ai unui
compus chimic nu detin proprietati proprii active in stadiul de compus.
Odata introdusa in organism, vitamina B17 este descompusa de enzima
rodaneza. Rodaneza descompune cianura de hidrogen si benzaldehida in
doua produse derivate, tiocianat si acid benzoic, care contribuie la
hranirea celulelor sanatoase si sprijina metabolizarea de catre organism
a vitaminei B12. Surplusul de astfel de produse derivate este eliminat
in mod natural prin urina. Vitamina B17 circula prin organism, dar nu se
mentine in forma sa nemodificata mai mult de 80 de minute, fiind
descompusa de catre enzima rodaneza.
Atunci cand vitamina B17 intra in contact cu celulele canceroase,
pe moment rodaneza nu intervine in descompunerea si neutralizarea
acesteia. In schimb, in acest proces intervine enzima beta-glucozidaza,
secretata in cantitati foarte mari. Atunci cand B17 intra in contact cu
beta-glucozidaza are loc o reactie chimica, iar cianura hidrogenata si
benzaldehida se combina sinergic, producand o otrava care distruge
celulele canceroase.
Intreg acest proces poarta denumirea de toxicitate selectiva.
„Numai celulele canceroase sunt vizate si anihilate”. Si, avand in
vedere ca celulele canceroase nu contin rodaneza, cianura si
benzaldehida colaboreaza in tandem la procesul de toxicitate selectiva
pentru a anihila exclusiv celulele canceroase.
Lumea fara cancer: Povestea vitaminei B17
Din pacate, Dr. Krebs nu a reusit sa isi patenteze descoperirea,
deoarece laetrilul nu este sintetizat de sistemul biochimic al corpului,
ci este derivat din surse naturale. In ciuda convingerii populare ca
bolile canceroase sunt, in principal, rezultatul viciului fumatului, al
expunerii indelungate la soare, ori al chimicalelor din alimente (care
nu afecteaza sanatatea corpului), Dr. Krebs a concluzionat, in urma
numeroaselor cercetari intreprinse, ca bolile de cancer sunt consecinta
unor boli comune de carenta de vitamina B17. In ciuda dovezilor
concludente privind eficienta acesteia in tratamentul si preventia
cancerului, FDA a interzis laetrilul in 1971. Acest lucru nu este deloc
surprinzator, avand in vedere ca descoperirea Dr. Krebs reprezenta o
amenintare privind castigurile financiare ale industriei medicamentelor
de cancer.
Cartea lui Edward Griffin furnizeaza, de asemenea, recomandari de
folosire pentru preventie si lupta impotriva cancerului cu ajutorul
miezului samburilor de caise astfel:
Pentru preventie, se recomanda un consum de aprox. 5 pana la 7 miezuri de samburi de caise (desfacuti) in fiecare zi.
In cazul in care cancerul a fost deja depistat, se va dubla sau tripla aceasta doza zilnica.
Vitamina B17 este solubila in apa si non-toxica. Cu toate acestea, unele persoane pot resimti stari de greata la ingerarea unui numar prea mare de samburi. De asemenea, trebuie evitat consumul de zahar pe parcursul tratamentului pentru cancer, intrucat celulele canceroase isi preiau energia metabolica necesara nu prin oxidare, ci prin asimilarea de zahar fermentat (glucoza).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu