Un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă bogată în alimente
cu un conținut bogat de fibre, poate reduce riscul de a face cancer de
colon. Descoperirea aparține cercetătorilor de la Universitatea din
Pittsburgh, SUA și Imperial College London, Marea Britanie.
Studiul a fost publicat recent în revista Nature Communications, fiind citat de prevention.com. Oamenii de știință au constatat atunci când au făcut schimb de diete înrtre 20 de persoane afro-americane și 20 de locuitori din zonele rurale ale Africii de Sud.
Cei 20 de afro-americani, care au avut o dietă cu o dietă bogată în fibre și-au redus riscul de cancer la colon în doar 14 zile, în timp ce persoanele din Africa de Sud, care au avut o alimentație bogată în grăsimi au prezentat un risc mai crescut pentru a dezvolta cancer la colon.
Cercetătorii au ajuns astfel la concluzia că fibrele alimentare, în special un tip de fibre bogate în amidon rezistent, cunoscut și drept RS. Acesta se găsește în concentrație mare într-un terci de porumb cunoscut ca „phutu“ preparat specific zonei rurale a Africii de Sud. Se mai găsește în ovăz, linte și banane necoapte.
Cercetatorii au descoperit că mare-RS dieta african a scăzut procesul de multiplicare a celulelor din colon, ceea ce face ca mucoasa acestuia să fie mai puțin vulnerabilă la agenții cancerigeni. În plus, dieta african de peste două ori nivele participanților de butirat, un produs secundar natural produs de defalcare de fibre care ajută la prevenirea mase canceroase de la formarea în colon.
Pentru a obține beneficiile observate in studiul, autorul principal Stephen JD O'Keefe, profesor de medicina la Universitatea din Pittsburgh, spune că ar trebui să consume cel puțin 50 de grame de fibre pe zi. (Recomandarea guvernului actual este de 25 de grame pe zi, iar majoritatea americanilor consumă doar 15.)
Studiul a fost publicat recent în revista Nature Communications, fiind citat de prevention.com. Oamenii de știință au constatat atunci când au făcut schimb de diete înrtre 20 de persoane afro-americane și 20 de locuitori din zonele rurale ale Africii de Sud.
Cei 20 de afro-americani, care au avut o dietă cu o dietă bogată în fibre și-au redus riscul de cancer la colon în doar 14 zile, în timp ce persoanele din Africa de Sud, care au avut o alimentație bogată în grăsimi au prezentat un risc mai crescut pentru a dezvolta cancer la colon.
Cercetătorii au ajuns astfel la concluzia că fibrele alimentare, în special un tip de fibre bogate în amidon rezistent, cunoscut și drept RS. Acesta se găsește în concentrație mare într-un terci de porumb cunoscut ca „phutu“ preparat specific zonei rurale a Africii de Sud. Se mai găsește în ovăz, linte și banane necoapte.
Cercetatorii au descoperit că mare-RS dieta african a scăzut procesul de multiplicare a celulelor din colon, ceea ce face ca mucoasa acestuia să fie mai puțin vulnerabilă la agenții cancerigeni. În plus, dieta african de peste două ori nivele participanților de butirat, un produs secundar natural produs de defalcare de fibre care ajută la prevenirea mase canceroase de la formarea în colon.
Pentru a obține beneficiile observate in studiul, autorul principal Stephen JD O'Keefe, profesor de medicina la Universitatea din Pittsburgh, spune că ar trebui să consume cel puțin 50 de grame de fibre pe zi. (Recomandarea guvernului actual este de 25 de grame pe zi, iar majoritatea americanilor consumă doar 15.)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu