Poarta ascunsa spre o alta lume

Pe glob sunt multe zone care sunt considerate blestemate. Sunt locuri în care oamenii dispar fără urmă, sunt populate de ființe stranii. Marea Aral are peste 1500 de insulițe.

Cea mai mare dintre ele se numește Barsa Kelmes sau insula dispăruților. Toți cei care s-au aventurat în interiorul ei au dispărut fără urmă. Insula nu mai este locuită de foarte mult timp pentru că deasupra ei apare o pâclă, un fel de ceață care înghite tot.

Locuitorii dimprejurul insulei sunt convinși că există o poartă spre o altă lume, pentru că, adesea, în plan real, apar păsări cu aripi mari, monștrii marini, creaturi care seamănă cu dinozaurii erei mezozoice.

În secolul al XIII-lea, populația se retrăgea pe această insulă de teama mongolilor. Când reveneau în locurile de baștină, constatau că sunt mai bătrâni cu ani și nu cu luni de zile, cât stătuseră în realitate. În anii 50, insula a început să fie locuită pentru că temperaturile erau mai ridicate în timpul iernii. La sfârșitul iernii, s-a constatat că populația nu a mai revenit pe continent.

Două echipe au plecat în căutarea acestora. Una dintre ele a rămas la țărm și cealaltă s-a deplasat în interiorul insului. Pentru că cea de a doua echipă nu a mai revenit la țărm, au fost alertate autoritățile.

A fost trimis un avion care a survolat insula. Deasupra ei se formase o ceață din care intrau și ieșeau niște obiecte ovale. Acele ceasurilor se mișcau haotic iar motorul avionului s-a oprit. Pilotul a fost nevoit să aterizeze pe insulă.

În tot acest timp, discurile luminoase au supravegheat avionul. Autoritățile au trimis în interiorul insulei câini dresați în descoperirea persoanelor dispărute. Din păcate, nici câinii nu s-au mai întors.

S-a luat hotărârea să fie trimis un tanc, pe caroseria căruia au fost așezate aparate de măsurat. Tanchistul a fost instruit să nu iasă din tanc. O bună bucată de timp, tancul a înaintat, tanchistul menținând legătura cu cei de la țărm. La un moment dat, comunicarea s-a întrerupt.

Soldați au fost trimiși să recupereze tancul. Acesta era acoperit cu gheață, iar tanchistul dispăruse.



Mostre de gheață au fost duse la Moscova pentru a fi cercetate. S-a stabilit că particulele sunt de origine necunoscută. În prezent, insula este nelocuită iar accesul este interzis.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu